Spørgsmål og svar
Hvor lang tid i forvejen skal jeg købe min brudekjole ?
Vi anbefaler du har købt din kjole minimum 6 måneder før din bryllupsdato. Dette skyldes leveringen af din drømme kjole kan tage op til 19 uger. Når kjolen så kommer hjem, skal du regne med at den skal tilrettes. Vi er heldigvis ikke ens alle sammen, så der vil næsten altid være noget, der skal rettes.
Det er meget forskelligt, hvornår en kommende brud er klar til at komme ud og kigge på brudekjoler. Men når du er nået så langt som til denne side, så er du ved at være klar. Book en tid her på hjemmesiden, eller ring på 33 15 80 66.
Skal jeg booke tid til prøvning?
Ja, det er altid en god ide at booke en tid til prøvning af brudekjoler. På denne måde sikrer vi os, at du får den rigtige hjælp af vores professionelle personale, som står klar til at hjælpe dig.
Vi har åbent:
Mandag – Fredag kl. 10.00-18.00
Lørdag – Søndag kl. 10.00-15.00
Den seneste tid vi anbefaler i hverdagen er:
Mandag – Fredag kl. 16.30
Lørdag – Søndag kl. 14.00
Om lørdagen og i højsæsonen kan der forekomme forsinkelser. Vi gør vores bedste for at følge med.
Er det svært at få en tid hos jer?
Vi er meget hjælpsomme med at finde en tid, der passer jer bedst. Formiddage i hverdagen er som regl der hvor der er mest ro og derfor mest tid til jer. Lørdage er der rift om, så her er det en god idé at være ude i god tid.
Vi får nye kjoler hele året rundt. Men der hvor vi får flest kjoler er i perioden september-november. Dette er derfor også et godt tidspunkt at komme på, hvis man ønsker de nye trends, og samtidig er det også i denne periode, der er mest ro i butikken.
Vores højsæson løber fra december-maj. Så hvis du ønsker at besøge butikken, mens der er mest ro, så er det i efteråret.
Hvor mange må jeg have med til prøvningen?
Du må ha alle dem med du har lyst til. Mor, Søster, Veninder*6, Svigermor, moster, ja hvem du kan finde på. Men når det så er sagt, så har vi ikke så meget plads at gøre godt med, og det vigtigste er, at der er plads til dig i en fantastisk kjole.
Du skal huske på at alle har hver deres mening og ikke alle er til din og kjolens bedste. Så vælg dit dommer panel med omhu J Og så er kjolen en del af overraskelsen på dagen, så der er ikke for mange af dine gæster der skal se din drømme kjole inden brylluppet.
Er der noget jeg skal tage højde for inden jeg kommer ind og prøver jeres kjoler?
Gør dig lidt overvejelser om hvad du kan lide. Skal det være stort, smalt, blonder, perler mm. Det er ikke sikkert, det er det, du ender op med, men så har vi et udgangspunkt. Lyst undertøj er altid en fordel men intet krav. Sko, tilbehør og meget andet har vi i butikken – du kan låne under prøvningen. Så det vigtigste er egentlig bare dit gode humør, så hjælper vi dig med at finde din drømmekjole.
Hvornår kommer de nye kjoler?
Vi får nye kjoler hele året rundt. Dog kommer de fleste i september-november, da dette er den nye kollektion.
Hvad koster det i tilretning?
Det er meget forskelligt, hvor meget der skal tilrettes på de forskellige kjoler. Tilretningen er ikke med i kjolens pris. Tilretning afregnes med den pågældende systue. Vi har et tæt samarbejde med to skrædderier:
Lise Oxvang
Sigbrits Alle 13, Baghus
2300 København S
Tel: 26 37 17 40
Frederiksberg skrædderi
Finsensvej 80 A, st.
2000 Frederiksberg C
Tel: 33 15 85 90
Hvad ligger priserne på?
Vores brudekjoler hos Nicolai Brudekjoler spænder fra 5.000 kr. til 15.000 kr., med et bredt udvalg af kjoler på udsalg, hvor du kan spare op til 80%.
Uanset dit budget, kan du finde din drømmekjole hos os. Book et prøverum i dag, og få personlig vejledning til at finde den perfekte kjole til din store dag.
Har jeg fortrydelses ret?
Vi giver ingen penge retur.
Hvad gør jeg hvis nu jeg for en plet på kjolen?
Er du en af dem, der frygter at have en hvid kjole på en hel dag?
Så er Spot Off, lige noget for dig. Spot Off er et mirakel middel der fjerne det fleste pletter på syntetiske materialer. Et must have til din store dag! Kan købes i butikken, 30ml for 129 kr. – i taske venlig størrelse.
Hvis jeg gerne vil dele mine bryllups billeder med jer, hvordan gør jeg det?
Vi elsker at modtage jeres bryllups billede! Og se det endelige resultat, hvor det hele spiller.
Du kan sende en mail på nicolai@nicolai-brudekjoler.dk eller sende dem som besked på Facebook.
Skal jeg ha slør på?
Brudesløret stammer tilbage fra 1800-tallet. Dengang var det kun de velhavende i samfundet, der bar det hvide brudeslør. Sløret symboliser renhed og jomfruelighed. I kristendommen var sløret et billede af tugt og blufærdighed. Og blev kun båret af dydige unge kvinder, der skulle giftes for første gang.
Brudeslørets oprindelige betydning var i nogle egne at beskytte bruden mod ondskab og mørke magter.
Det er tradition, at brudens brudeslør rives itu, så snart parret har danset bryllupsdansen. Traditionen stammer fra dengang konehuen og mandshatten symboliserede ny status og var en foræring til både brud og brudgom på den store dag. Gæsterne rev brudesløret itu og gav i stedet bruden hendes nye konehue på. Ifølge traditionen gælder det om at rive et brudeslør i så mange stykker som muligt. Jo flere stykker, jo mere lykke vil der tilfælde bruden. De gæster, som det lykkes at få fat i en flig af brudesløret, vil også høste en del af lykken.
I dag er det meget forskelligt om bruden ønsker slør på eller ej.
Passer det til drømmekjolen? Passer det ind i din bryllupsdrøm? Der hersker stadig en tradition om, at man ikke har bare skuldre i kirken, dette er der meget forskel på i forhold til hvilken præst, I skal vies af. Her er et slør et rigtig godt bud på at få “dækket” skulderne. Om du skal giftes for første gang eller tredje, så er sløret stadig en fantastisk accessoires.
Something old, something new, something borrowed, something blue...
De nye ting repræsenterer det, at bruden træder ind i et helt nyt liv og skal se fremad til resten af livet med hendes nye mand.
Det brugte repræsenterer, at bruden ikke må glemme sin fortid og alle de gode ting, hun har oplevet i løbet af sit liv frem til brylluppet. Det brugte, som bruden bærer, symboliserer at hun skal tage alt det gode fra hendes hidtidige liv med sig ind i det nye liv.
Det vigtigste er at det lånte, lånes af en kvinde, der er lykkeligt gift. Man bør ifølge traditionen ikke låne af fraskilte kvinder, da dette betyder uheld. Det lånte repræsenterer, at bruden nu er en del af den nye familie.
Det blå repræsenterer troskab og konstanthed i ægteskabet.
Det røde symboliserer kærligheden og lidenskaben i ægteskabet og hjælper desuden efter sigende til at holde onde ånder væk.
Tradition om brudekjolen
Brudekjolen spiller en væsentlig rolle på den store dag, så naturligvis er der også tilknyttet bryllupstraditioner til den.
Eksempelvis skal brudekjolen være helt ny og aldrig brugt før.
Farven skal være hvid, elfensben eller cream farvet. Bruden må ikke selv sy sin egen brudekjole. I modsat fald vil hvert eneste sting forvandle sig til en tåre i ægteskabet. Ifølge de gamle bryllupstraditioner skal de sidste sting på kjolen tages på selve bryllupsdagen, hverken før eller efter.